Tradicija – Klesarstvo Kljajić

Naš obrt, Klesarstvo Kljajić, ima dugu tradiciju koja seže još od 1949. godine kada je osnovan u Derventi. Nakon uspješnog razdoblja djelovanja do 1992. godine, mi smo ponovno oživjeli 1997. godine zahvaljujući Anti Kljajiću, koji je svojim znanjem i iskustvom podigao ovu djelatnost na najvišu razinu.

Nova era u našem poslovanju započela je u Goričici, Donja Zelina, gdje je Anto Kljajić utemeljio svoj obrt. Specijalizirani smo za rezanje, oblikovanje i ugradnju kamena, te smo postali sinonim vrhunske kvalitete i majstorske preciznosti.

Godine 2007., Dario Kljajić pridružio se našem obiteljskom poslu i odlučio se za polaganje majstorskog ispita u Hrvatskoj obrtničkoj komori. S uspjehom je položio ispit i stekao zvanje Majstor Klesar, čime smo osigurali nastavak naše obiteljske tradicije i visok standard kvalitete u našem poslovanju.

klesarstvo kljajic - naslovna fotografija

Umjetnost Kamena: Naše mjastorstvo, Vaše zadovoljstvo

Naš obrt je prvenstveno specijaliziran za izradu spomenika, opločenje grobnica i grobnih mjesta. Osim toga, izrađujemo stubišta, podove, prozorske klupice i ostale predmete od kamena.

Pružamo usluge čišćenja i održavanja grobnica i grobnih mjesta, kao i popravljanje oštećenja nastalih mehaničkim ili vremenskim utjecajima.

U mogućnosti smo naknadno uklesati slova ili ornamente na spomeniku ručno, strojno i pjeskarenjem te izraditi sakralne slike i portrete.